En lättsmält och delikat huvudrätt, perfekt på sommaren. Den milda fisken gifter sig perfekt med den krispiga, gyllene potatisen: en triumf av smaker som verkar ha skapats för att njutas tillsammans.
Ingredienser
- Fiskfiléer eller fiskkotletter 500-600 g
- Potatis 1-1,2 kg
- Vatten 100 ml
- Salt en nypa
- Peppar en nypa
- Fint skivad lök 1
- En fint hackad vitlöksklyfta 1
- En knippa persilja, hackad 1
- Olja 5 matskedar
Steg
1.
Skala potatisen och skiva eller tärna den. Skölj sedan och torka fisken.
2.
Lägg potatisen i ett mikrovågssäkert kärl. Häll i vatten, täck och tillaga i mikrovågsugnen i 8-10 minuter på 750 W. Rör om under tillagningen.
3.
När potatisen nästan är kokt, för över dem till ett durkslag och häll av allt överskottsvatten.
4.
Smörj en mikrovågssäker form och sprid ut hälften av potatisen i den. Smaksätt med salt och peppar. Gör ett lager av lök, vitlök och persilja och lägg sedan fisken ovanpå. Täck med resten av potatisen. Smaksätt och skvätt lite olja över.
5.
Placera formen på den roterande tallriken och tillaga genom att använda den kombinerade grillfunktionen på 350 W i 18-20 minuter. Servera när fisken är helt genomkokt