Varm rödkålssallad med apelsin, valnötter och ädelost

  • Kopiera länken till urklipp
Varm rödkålssallad med apelsin, valnötter och ädelost main image
Förmåga
Lätt
Förberedelse
10 Minuter
Tillagningstid
10 Minuter
Portioner
8 personer
Med denna vackra och fräscha sallad på årets julbord kommer du garanterat att imponera på gästerna. Prova vår ambassadör Mattias Larssons recept på julig, varm rödkålssallad som toppas med apelsin, valnötter och ädelost.
Varm rödkålssallad med apelsin, valnötter och ädelost ingredients
Vegetarian
Pescetarian
Allätande

Ingredienser

  • Apelsiner 2
  • Rödkål 650 g
  • Äppelcidervinäger ¾ dl
  • Honung 2 msk
  • Ädelost 150 g
  • Valnötter 1 dl
  • Hackad persilja 2 msk
  • Olja och salt

Steg

1. Finriv det yttersta skalet från apelsinerna och skär ut apelsinfiléer.
2. Strimla rödkålen.
3. Värm en stekpanna med olja till medelhög temperatur. Fräs rödkålen ett par minuter och häll därefter på vinäger, honung, apelsinskal och en nypa salt. Puttra vidare i ett par minuter och lägg sen upp rödkålsalladen i en skål.
3. Varm rödkålssallad med apelsin, valnötter och ädelost - step3
4. Toppa med apelsinfiléerna, krossa och strö över valnötterna.
5. Avsluta med att smula över ädelost och strö över lite persilja. Tips! Rödkålssalladen passar även väldigt bra till stekt kalkon eller kyckling.
5. Varm rödkålssallad med apelsin, valnötter och ädelost - step5